søndag den 17. juni 2012

Kiksekage


Selvom kiksekage måske hører firserne til, så har jeg for nyligt lavet en, og den smagte bare godt. Faktisk så godt at jeg helt glemte at tage et billede af det færdige resultat.

Jeg fulgte en opskrift fra magasinet Mad! fra februar 2011 som lyder således:

225 gram smør
450 gram chokolade
1,5 dl flormelis
3 pasteuriserede æggeblommer
20 firkantede vaniljekiks
en aflang bageform (1 liter)
husholdningsfilm til formen

Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Hak chokoladen groft og rør den i smørret til den er helt smeltet.
Rør derefter flormelis og æggeblommer i chokoladen indtil massen bliver blank og glat.
Beklæd bageformen med husholdningsfilm. Fordel et tyndt lag chokolademasse i bunden af formen efterfulgt af et lag vaniljekiks. Fortsæt sådan indtil al chokolademassen er brugt, og sørg for at der afsluttes med et lag chokolade. Stil kagen tildækket i køleskabet i et døgns tid.
Husk at tage kiksekagen ud af køleskabet 15 minutter før den serveres så er det lettere at skære flotte skiver.
Man kan evt. tilsætte finrevet appelsinskal i chokolademassen da det giver et frisk pift til kagen.

2 kommentarer:

  1. Uh, jeg ville gerne have set den færdige kage :).
    Er det bare mig, eller mangler der noget chokolade i din opskrift?
    Jeg får ellers helt lyst til at drikke hele skålen af chokolade-mums på billedet ;o) !

    SvarSlet
    Svar
    1. Glemte helt at tage billeder af det færdige resultat for den var så god at den hurtigt var væk. Men flot det var den med skiftevis lag kiks og chokolade.
      Chokoladen i opskriften var ved en fejl forsvundet - det er rettet nu;-) Ingen kiksekage uden chokolade!

      Slet

Tak for din kommentar;-)