tirsdag den 23. juli 2013

Iskaffe

Nu hvor det er så varmt udenfor drikker vi en del iskaffe hjemme. Vi bruger nedenstående opskift, og den kan virkelig anbefales. 

ISKAFFE - ca. 8 glas
Ingredienser:
- 62 gram kaffe (helt almindelig filterkaffe, gerne af en god kvalitet - vi bruger Cirkelkaffe)
- 1 liter koldt vand

Hæld kaffen i en skål og hæld vandet over. Rør til al kaffen er absorberet/dækket af vand. Dæk skålen til og lade det trække i køleskaber i minimum 8 timer og gerne længere (vores trækker som regel natten over).
Derefter hældes blandingen gennem et kaffefilter. Det er nemmest hvis man tager et stort kaffefilter og en si, men et gammelt viskestykke i en si kan også bruges. Den færdige kaffeekstrakt er nu færdig og skal opbevares i køleskabet indtil brug (kan holde ca. 3 uger på køl).

Når du skal lave et glas iskaffe fyldes isterninger i et glas og derefter ca. halv kaffe (afhængigt af hvor stærk du vil have den). Derefter blandes kaffeekstrakten med mælk og sirup, sukker, sødemiddel, honning eller lignende efter smag og behag. Hvis den skal være ekstra lækker kan du komme en kugle vaniljeis eller kondenseret mælk i.

Hvis 1 liter ikke rækker særligt længe kan du sagtens fordoble eller tredoble portionen. Det er dog så let at lave og tager ingen tid så det er slet ikke nødvendigt, med mindre du selvfølgelig skal lave iskaffe til mange til på en gang.

Tip: Hvis du vil undgå at kaffen bliver vandet kan du fryse noget af kaffeekstrakten til isterninger og komme dem i kaffen istedet for almindelig isterninger af vand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar;-)