mandag den 13. oktober 2014

Berlin


I sidste uge tog jeg afsted til Berlin sammen med min søster. Vi kørte med tog derned og det var hurtigt og nemt, da vi kun skulle skifte i Hamborg. At der så lige var strejke den dag, og der derfor var nogle tog som ikke afgik fra hvor de skulle, det er en helt anden snak. Men frem kom vi og endda kun med 20 minutters forsinkelse.

Mine forældre var allerede i Berlin, så de kom og hentede os ved banegården. De havde lejet en lejlighed i en uge, og der var masser af plads så der boede vi også.
Vi kom til Berlin sent tirsdag aften og havde 2 hele dage dernede. Da vi begge har været i Berlin før, var der ikke mange seværdigheder vi ikke allerede har set.

Den første dag var vi forbi den jødiske kirkegård i Prenzlauer Berg. En gammel men smuk kirkegård som ligger midt mellem lejlighedskomplekser, og ikke lige er til at få øje på ude fra gaden. Kirkegården er både fascinerende og lidt uhyggelig.


Derefter tog vi U-bahn til Checkpoint Charlie, som er en tidligere grænseovergang mellem øst og vest Berlin. Der var mange mennesker, og efter at have taget et par billeder og læst lidt om muren, gik vi videre til Mindesmærket for de myrdede jøder i Europa. På vej dertil passerede vi et langt stykke mur og Gestapos hovedkvarter (Topographie des Terrors).


Efter at have set mindesmærket og spist frokost, gik vi videre til Brandenburger Tor. På vej tilbage til lejligheden gik vi langs floden Spree og forbi Alexander Platz. Pladsen var fyldt med boder, livemusik og øl-drikkende mennesker i forbindelse med Oktoberfest.


Dag 2 i Berlin var helliget shopping. Vi tog derfor U-bahn til Kurfürstendamm og brugte tiden i butikkerne det meste af dagen. Vi var dog også inde i Gedächtniskirche og om aftenen så vi Fjernsynstårnet med fine farvede lys på. Dagen efter, altså om fredagen kørte vi mod Danmark igen.

2 kommentarer:

  1. Tak for alle de fine billeder. Jeg sidder og mindes og længes tilbage :-) Vi har holdt mange ferier og forlænget weekender i Berlin. Jeg elsker den by.

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt du kunne lide dem. Berlin er bare en by man besøger igen og igen. Tak for din kommentar.

      Slet

Tak for din kommentar;-)