mandag den 29. juli 2013

Kong Fiddes Livret

Nedenstående gryderet skulle efter sigende have været Kong Frederiks Livret, deraf navnet på retten. Den serveres på en lokal restaurant i byen, men vi laver den også indimellem hjemme. Faktisk så sent som i sidste uge. Måske andre kunne være interesseret i at prøve retten, og derfor får i her opskriften.

Ingredienser til 4 personer:
- 600 g skært oksekød i strimler eller tern (mørbrad, flanksteak eller lignende)
- 25 g margarine
- 3 løg
- 1 pose pommes frites
- evt. små kogte kartofler
- 2 tsk. karry
- 2 tsk. paprika
- 4 spsk. Ketchup
- ½ l piskefløde
- 2 spsk. Engelsk sovs
- 6 hårdkogte æg
- 1 lille glas rødbeder

Det ene løg hakkes fint og svitses i en gryde sammen med margarine, kødet og karryen. Herefter tilsættes fløden, den engelske sovs, paprikaen og ketchuppen. Det hele skal småkoge til kødet er mørt.
De sidste 2 løg, rødbederne og de hårdkogte æg hakkes i små tern og kommes i hver deres skål. Retten serveres med pommes frites og evt. små kogte kartofler.

1 kommentar:

Tak for din kommentar;-)