tirsdag den 20. november 2012

Lanternefest


Sidste tirsdag var vi til lanternefest i vuggestuen. Det begyndte kl.17 og da vi ankom samledes vi alle på legepladsen, hvorfra vi samlet gik en tur rundt i kvarteret omkring Børnehuset med lanternerne tændt. Vi sluttede gåturen af med at synge foran plejehjemmet. Efterfølgende samledes vi i Børnehuset, hvor vi fik boller og varm kakao. Det var et rigtigt hyggeligt arrangement. Dog synes lillepigen og hendes forældre ikke gåturen var så sjov, for hun ville hverken gå eller sidde i klapvognen, nej hun ville da bæres rundt. Hun er efterhånden ved at være tung, så vi kunne ikke bære hende længe, hvilket resulterede i sure miner fra lillepigen. Det hele blev godt igen, da der kom boller på bordet, og hun smagte kakao for første gang hvilket udløste et "uhmmm" fra hendes mund.

Da jeg var barn mindes jeg også, at vi var til lanternefest. Jeg ved dog ikke så meget om hvorfor der afholdes lanternefest, men efter at have søgt lidt på nettet ved jeg, at traditionen går mange hundrede år tilbage og stammer fra Tyskland. Festen blev altid fejret mellem den 10. og 25. november. Tidligere udhulede man roer og græskar og satte lys i. Formålet med festen var at tage afsked med sommeren og fjerne det onde som holdt til i mørket.
Børnene i lillepigens børnehus havde også lavet lanterner. For at undgå levende lys havde de lavet lanterner af hvide papirsposer, som de havde dekoreret med maling og glimmer, og indeni var en cykellygte som lyste lanternen op. For enden af posen var bundet en snor som herefter var bundet fast til en pind. så børnene kunne gå med lanternen i hånden. Da jeg var barn lavede vi lanterner af mælkekartoner med udskæringer som vi malede på og indeni var et fyrfadslys. Man kan også lave lanterne af syltetøjsglas med ståltråd som hank, og disse kan dekoreres med enten maling, silkepapir eller noget helt tredje.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar;-)